Sponsor Reklam
Ana Sayfa » , » Laz Böreği Tarifi

Laz Böreği Tarifi

Yazar By: Genelsite 3 Aralık 2013 Salı | 12:34:00

Sponsor Reklam

Börek deyip ismine aldanmayın karadeniz bölgemizin meşhur tatlılarından laz böreğinin enfes lezzetini sizlerle paylaşacağım sizde bu müthiş lezzeti mutlaka denemelisiniz. yapılışı biraz meşakkatli ve zahmetli olsada bir dilim alınca bütün zahmeti unutuyorsunuz. 

Laz Böreği Tarifi

Laz böreği hakkında bu kadar açıklama yaptıktan sonra şimdi Laz böreğinin tarifine geçebiliriz
öncelikle kullanacağımız malzemeleri sayalım

Laz Böreği yapmak için malzemeler
Biraz hazıra kaçıyoruz ama olsun :) 30 adet hazır baklava yufkası, 1 adet tam yumurta 3 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı kadar un, 2 yemek kaşığı kadar nişasta, bir tutam karabiber,250 gram erimiş tereyağ,1 litre süt, laz böreği hamurunun malzemesi şimdilik bu kadar :)

Şimdi gelelim Laz Böreğimizin Şerbeti için kullanacağımız malzemelere
2 bardak şeker, 2 bardak su, 1 çorba kaşığı limon suyu

Laz Böreğinin Yapılışı'na geçebiliriz

Kullanacağımız fırın tepsisinin altını fırça kullanarak tereyağıyla yağlıyoruz. sonra hazır baklava yufkamızın ilk yaprağımızı tepsiye koyuyoruz. yufkanın üzerine tekrar tereyağ sürüyoruz. Bu işlemi 15 kat yufka için tekrarlıyoruz aralarına tereyağ sürerek hazırlıyoruz. burada amacımız çok tereyağ kullanmak değil sadece yufkanın her yerine gelecek şekilde tereyağı sürmek. 15 katıda bu şekilde hazırladıktan sonra, şimdi muhallebisini yapmaya başlıyoruz. Öncelikle 1 litre sütümüzü ocakta kaynatıyoruz süt kaynarken un ve nişastayı 1 yumurtanın tamamını diğer 3 yumurtanın sarısını ekliyoruz. kısık ateşte tüm malzemeler sürekli karıştırıyoruz (kısık ateşte sürekli karıştırmaktaki amaç sıcak süt yumurtaları pişirmesin muhallebi kıvamında hafif köpükler çıkmaya başlayınca muhallebimiz hazır demektir, ocaktan indiriyoruz. muhallebiyi daha önce daha önce hazırlamış olduğumuz baklava yufkalarının üzerine döküp. Kaşıkla muhallebimizi iyice yayıyoruz. Sonra karadeniz laz böreğinin en önemli püf noktası karabiberi muhallebinin üzerine serpiyoruz. 

Buraya kadar herşey normalse tarife devam edelim kalan 15 kat yufkamızı daha önce yaptığımız gibi aralarını fırça yardımıyla tereyağlayarak kat, kat diziyoruz. Sonra çok keskin bir bıçakla böreği istediğimiz büyüklükte karelere ayırıyoruz. oley bitti. şimdi pişirmeye geçebiliriz daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza hazırlamış olduğumuz laz böreğimizi üstü kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz
Bir an hiç bitmeyecek sandım :)

Laz Böreği Şerbetinin Yapılışı
2 bardak şekere 2 bardak su ilave edip karıştırıyoruz ocakta, hafif hafif karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamadan bir kaç dakika öncede 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave edip altını kapatyoruz.

Laz Böreği Tepsimizin üzerine hazırlamış,soğutmuş olduğumuz şerbetimizi üzerine döküyoruz her yerine yediriyoruz. Böreğimiz Bir kaç dakika sonra şerbetini içine çekecektir. Bir saat kadar soğutuyoruz sonrasında servis yapabilirsiniz Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

Sponsor Reklam

Genelsite.org Bizi Takip Edin