Sponsor Reklam
Ana Sayfa » , » Nejat Uygur Hayatını Kaybetti

Nejat Uygur Hayatını Kaybetti

Yazar By: Genelsite 18 Kasım 2013 Pazartesi | 20:09:00

Sponsor Reklam

Nejat uygurun hayatı, biyografisi tiyatro oyunları, aldığı ödüller ve dizileri

Nejat Uygur Hayatını Kaybetti

     
Ünlü Tiyatrocu Nejat Uygur hayatını kaybetti. usta oyuncu 2007 yılında beyin damarlarında oluşan tıkanıklık nedeniyle kısmi felç geçirmiş, birkaç yıldır bu rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu Uygur'un bu akşam saatlerinde, solunum yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

     
         

Nejat Uygur Kimdir Hayatı

Öğretmen bir anne ve subay bir babanın oğlu olarak 10 Ağustos 1927'de dünyaya geldi Nejat Uygur, babasının görevi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini anadolunun farklı şehirlerinde tamamladı. yüksek öğrenimini güzel sanatlar fakültesi heykel bölümündeyken yarım bırakmıştır. Tiyatroya öğrencilik yıllarında merak salmıştır. profesyonel sanat hayatı Türk tüluat ve tiyatrosunun ustası ismail dümbüllü nejat uyguru keşfetmesiyle tiyatro yolculuğuda başlamış oldu. Tiyatroya 1941 yılı sonunda Kendi kurduğu Nejat Uygur tiyatrosuyla başlayan Nejat Uygur, uzun yıllar Anadolu turneleriyle Türkiye'nin tüm illerinde tiyatro yapan sayılı insanlardandır. oyunlarında siyasi ve güncel konuları ustalıkla işlemiştir. charlie chaplin'in 1931 yılı yapımı City lights filminden uyanlanan cafer bey tiplemesi uzun yıllar konuşulmuştur

Nejat Uygur'unTiyatro Oyunları
Miğferine Çiçek Eken AskerAlo Orası Tımarhane mi?
Minti MintiAman Özal Duymasın
Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?Benim Annem Evden Neden Kaçtı
Son Umudum Milli PiyangoCibali Karakolu
Şeyini Şey Ettiğimin ŞeyiHanedan
Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk (Minti Minti 2)Hastane mi? Kestane mi?
ZamsalakKaynanatör


Filmografisi
1970 - Cafer Bey
1971 - Cafer Bey İyi, Fakir Ve Kibar
1974 - Cafer'in Nargilesi
2004 - Vizontele Tuuba
2007 - Beyaz Melek


Ödülleri
1999 - 22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri "Belkıs Dilligil Onur Ödülü
2006 - Kemal Sunal Kültür Sanat Ödülü "En İyi Tiyatrocu"
2007 - Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması "Tiyatroya Destek Yılı Özel Ödülü"

0 yorum :

Yorum Gönder

Sponsor Reklam

Genelsite.org Bizi Takip Edin