Sponsor Reklam

ismet Ay

Yazar By: Genelsite 1 Ağustos 2013 Perşembe | 18:13:00

Sponsor Reklam

İsmet Ay Kimdir? Hayatı Filmleri, dizileri, tiyatro oyunları,ödülleri


Türk tiyatro ve sinemasının duayyen ismi ismet ay 1924 tarihinde istanbul şile'de doğdu. Çocukluğundaki tiyatro aşkıyla İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne giren ve buradan mezun olan ismet ay; 1948'de Şehir Tiyatroları'na girerek profesyonel sanat hayatına başladı. Uzun süreler Şehir Tiyatroları'nda çalıştı, daha sonra, sinema filmlerinde de oynadı. Süper Baba dizisindeki "Sermet" rolüyle beğeni kazandı.

En son olarak dizilerde rol alan sanatçı, hastayken bile Cennet Mahallesi adlı dizide rolünü oynadı. 2004 yılında kaybettiğimiz sanatçının kabri Şile'de dir


İsmet Ay Filmografisi

2004-Cennet Mahallesi
2002-Abdülhamit Düşerken
2001-Benimle Evlenir misin - 2001
1999-Kara Kentin Çocukları - 1999
1998-Kaçıklık Diploması - 1998
1998-Cumhuriyet - 1998
1997-Baba Evi- 1997
1996-Tatlı Kaçıklar 1996
1994-İz
1993-Süper Baba
1992-Seni Seviyorum
1989-Hiçbir Gece
1987-Afife Jale
1987-Hoşgeldin Ramazan
1986-Asılacak Kadın
1984-Kaşık Düşmanı
1980-Renkli Dünya
1980-Talihli Amele
1977-Bir Yürek Satıldı
1977-Özgürlüğün Bedeli
1970-Fatoş Talihsiz Yavru
1969-Kalbimin Sahibi
1969-Acı İle Karışık
1969-İnleyen Nağmeler
1965-Bozuk Düzen
1961-Tatlı Günah
1960-Aslan Yavrusu
1952-Can Yoldaşı

İsmet Ay Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

1992- Tartuffe : Moliere - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1989- Kuşlar (oyun) : Aristophanes - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1987- Vişne Bahçesi : Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1969- Yalancı (oyun) : Carlo Goldoni - İstanbul Şehir Tiyatrosu
1965- Bozuk Düzen : Güner Sümer - Ankara Sanat Tiyatrosu - 1965

İsmet Ay Aldığı Ödülleri

4.Ankara Film Festivali, 1992, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Seni Seviyorum Rosa
Avni Dilligil Tiyatro Ödülü, 1987, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Vişne Bahçesi
Kültür Bakanlığı, 1988, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü

0 yorum :

Yorum Gönder

Sponsor Reklam

Genelsite.org Bizi Takip Edin