Sponsor Reklam
Ana Sayfa » , » En iyi baklava nerede yenir

En iyi baklava nerede yenir

Yazar By: Genelsite 10 Ağustos 2013 Cumartesi | 23:47:00

Sponsor Reklam
En güzel baklava kimin, Türkiyenin baklavacıları, en iyi 10 baklava markası

Baklava Türk mutfağının vazgeçilmez tadıdır tarihi osmanlı ya dayanmaktadır
baklavanın tadını içerisinde bulunan ceviz, yada fıstıkdan aldığı söylensede baklavanın ince açılan hamuruna ve ustanın maharetine kadar pek çok lezzet sırrı var

Baklava denince akla ilk önce Gaziantep gelir ama, antepli ustalar türkiyenin dört bir yayına dağıldığından pek çok şehirde lezzetli baklavaların tadına bakmak mümkün. Bir rivayete göre erkekler daha çok fıstıklı, kadınlar ise cevizli baklavayı seviyor. Baklava hamurunu en iyi erkek ustalar açıyor, çünkü oklavayı kullanırken güç sarf etmek gerekiyor. Baklava yapımında usta kadar oklava da önemli bir yer tutuyor. Oklava mutlaka armut ağacından, baklavayı pişirmek için kullanılan odun da meşe ağacından olmalı. Bugün baklavanın light olanı da, aloe vera’lı olanı da var. Şeker Bayramı öncesi jüri üyelerimize Türkiye’nin en iyi baklavacılarını sorduk. Ortaya elbette Antepli ustaların ağılığını koyduğu bir liste çıktı.

TÜRKİYEDE EN İYİ 10 BAKLAVACI

1. İmam Çağdaş - GAZİANTEP
2. Karaköy Güllüoğlu - İSTANBUL
3. Hacı Baba - ANKARA
4. Seyidoğlu - İSTANBUL
5. Hacıbozanoğlu - İSTANBUL
6. Karacaoğlu - ANKARA
7. Seç - ADANA
8. Dedeoğlu - İSTANBUL
9. Ünlüoğlu - ANTALYA
10. Cemil Baba - İZMİR

İMAM ÇAĞDAŞ Gaziantep

Unu Harran Ovası’ndan

Gaziantep’te baklava denince akla gelen ilk isimlerden. Geçmişi 107 yıllık. İmam Çağdaş Lokantası, haklı şöhretini uzun yıllardır koruyor. Ürettikleri baklavanın lezzetinin Harran ununda ve kullanılan fıstıkta saklı olduğunu söylüyorlar. Harran Ovası’nda yetişen ve diğerlerine göre daha sert olan buğdaydan üretilen un, yufkanın ince olmasını sağlıyor. Antepfıstığı ise ürün tam olgunlaşmadan toplanıyor. Böylelikle boz iç denilen fıstık hem daha yağlı ve lezzetli, hem de tam yeşil oluyor. Yağ, Harran Ovası’ndan alınıyor.

İmam Çağdaş Uzun Çarşı No: 14 Gaziantep Tel: (342) 231 26 78


KARAKÖY GÜLLÜOĞLU İstanbul

Meteorolojiye göre hamur açılıyor

Karaköy’ün sembolü Galata Kulesi’ni logo olarak kullanan Nadir Güllü, babasının kurduğu Karaköy Güllüoğlu’nu kardeşiyle birlikte yönetiyor. Yurtdışına bile baklava satıyorlar. Nadir Bey, baklavanın özelliği şerbettedir diyor. Şerbeti çok koyarsanız ağır çekiyor ama lezzetli olmuyor, yerken boğazı yakıyor. En yeni ustaları 30 yıllık. Günde 70 bin adet baklava üretiyorlar. Hammaddesini yöresinden ve mevsiminde alıyorlar. Fıstık eylül- ekim ayında Antep’ten, ceviz Karahisar tarafından geliyor. Şekeri, baklavayı yumuşatmasın diye kıraç bölgelerin pancarlarından seçiyorlar. Yağı Urfa yaylalarından alıyorlar. Her gün meteorolojiyi arayıp hava durumunu soruyorlar. Çünkü dışarıda soğuk hava varsa o gün hamuru sert yoğurmamak gerekiyor. Hava sıcaksa da tam tersi.

Karaköy Güllüoğlu Karaköy Katlı Otopark altı İstanbul Tel: (212) 293 09 19 10


HACI BABA Ankara

Günde 1.5 ton baklava satıyor

Baklavacı Hacıbaba, altı kuşaktır baklava yapıyor. Babadan oğula geçen mekanın bugünkü işletme sahipleri Mehmet Ali, Abdullah ve Abdurrahman Baday kardeşler. Ankara’da dört şubesiyle hizmet veren mekan günde 1.5 ton baklava satıyor. Cevizli baklava 14, fıstıklı baklava ise 17 milyon lira. Lezzetin sırrının ideal zamanlama olduğunu söylüyorlar. Şerbetin dökümü ile baklavanın fırından çıkış zamanlarının iyi ayarlanması ve kaliteli malzeme gerekiyor. Hacıbaba’da baklavanın yağı Şanlıurfa’dan, fıstığı Gaziantep’ten, cevizi ise Niksar’dan geliyor. Sabah 08.30’dan akşam 20.00’ye kadar açık. Müşterileri arasında siyasetin önemli isimleri var.

Baklavacı Hacıbaba Konya Yolu No: 74 Balgat Ankara Tel: (312) 284 06 06 hacıbanın necatibey caddesindede satış mağazası var

SEYİDOĞLU İstanbul

Aloe vera’lısı bile var

Laleli’de dükkanı olan Gaziantepli Habeş Seyidoğlu’nun baklavaları İstanbul Beylikdüzü’ndeki fabrikada üretiliyor. Buradan da kent geneline yayılmış mağazalarında satışa sunuluyor. Baklavaların sırrı un, şeker, yağ, fıstık ve cevizin en iyilerini, en iyi ustaların kullanmasında saklı. Gaziantepli Habeş Seyidoğlu’nun baklavaları 12 kat hamurdan oluşuyor. Spesyaliteleri arasında Aloe vera’lı baklavalar da var. Nasıl yapıldığı meslek sırrı olarak söylenmiyor ama Aleo Vera’nın sıvısı ya şerbetleme ya da pişirilmeden önce baklavanın içine katılıyor.

Seyidoğlu Laleli, Ordu Caddesi No: 287 İstanbul Tel: (212) 458 24 24

HACIBOZANOĞLU İstanbul

Fıstık Antep, yağ Urfa’dan

Hacıbozanoğlu ailesinin 3’üncü kuşağı tarafından işletilen Laleli’deki Hacıbozanoğlu’nun baklavaları Bahçelievler’deki fabrikalarında üretiliyor. Lezettinin kaliteli malzeme ve iyi işçilikten kaynaklandığını söylüyorlar. Daha olgunlaşmamış yeşil fıstıkları Gaziantep’ten ve Urfa’dan getirtiyorlar. Bakvanın yağı ise Urfa’nın köylerinden getirtiliyor. Hacıbozanoğlu’nun baklavaları 20-22 kattan oluşuyor. Şirkette uzun yıllar çalışmış ve konularında uzman olan ustalar hamurları incecik açıyor.

Hacıbozanoğlu Laleli Ordu Caddesi No: 279, Laleli İstanbul Tel: (212) 518 69 20-21

KARACAOĞLU Ankara

Dünya Kalite Ödülü’nü aldı

Fatih Karaca’nın işlettiği Baklavacı Karacaoğlu, 1972’den beri hizmet veriyor. Kurucusu Hüseyin Karaca. Ankara’da 7 şubesi var. 2002 yılında gıda sektöründe Dünya Kalite Ödülü’ne layık görülmüş. Karaca, baklavanın Türkiye’ye ait olduğunu kendisinin böylece ispatladığını vurguluyor. Sloganları ise ‘Sevgiyle yoğurulmayan hamur baklava olmaz’. Malzeme Türkiye’nin çeşitli noktalarından getiriliyor. Özellikle ağustos ayında toplanan fıstık Gaziantep’in Nizip bölgesinden, sert buğdaydan yapılan un Harran Ovası’ndan, tereyağı Şanlıurfa Ceylanpınarı ve Siverek’ten, ceviz Tokat Niksar bölgesinden geliyor. 7.00-22.00 arası açık. Şubelerdeki baklavalar İncek’te bulunan fabrikada hazırlanıyor.

Karacaoğlu Necatibey Caddesi No: 30-A Sıhhiye Ankara Tel: (312) 230 43 44

SEÇ Adana

Otobüs şirketi baklavacı oldu

Otobüs filosuyla tanınan Seç firması, Adana’da aynı isimle baklavada marka oldu. Gaziantep’in ünlü baklavasını Adana’ya günlük olarak getiren Seç Turizm, Atilla Altıkat terminalinde ve Merkez Otogar’daki büfesinde Adanalıların ağzını tatlandırıyor. Öğle saatlerine doğru vitrindeki yerini alıyor, akşam saatlerinde tepsiler dolusu baklava tükeniyor. Un, yağ ve fıstıkta birinci kalite malzeme kullanımı ve işçilikteki titizlik Seç Baklavaları’nı ön plana çıkaran özellikler. Bolca konan Antep fıstığı iri parçalar şeklinde kullanılıyor.

Seç Atilla Altıkat Terminali Adana Tel: (322) 458 63 33 -34

DEDEOĞLU İstanbul

Baklavası 30 katlı

Nişantaşı Valikonağı’nın yanı sıra İstanbul’da dört şubesi daha var. Fabrikaları İkitelli’de. Sabah 07.30’da açılan şubeler gece 22.00’ye kadar açık. Lezzetlerinin sırrı birinci kalite hammadde kullanmaktan geçiyor. Yağları Urfa’dan, fıstıkları Gaziantep’ten geliyor. 1952 yılından bu yana İstanbul’da baklava satan Dedeoğlu’nda baklava 30 kattan oluşuyor. Baklavanın kaliteli olmasında ustalarının da payı büyük.

Dedeoğlu Valikonağı Caddesi No: 109, Nişantaşı İstanbul Tel: (212) 247 00 44

ÜNLÜOĞLU Antalya

Antalya’nın baklava marketi

Kahramanmaraşlı Mehmet Gözalıcı’ya ait olan Gaziantep Ünlüoğlu Baklavaları, Antalya’da 16 yıldır hizmet veriyor. Dönerciler Çarşısı’nda 1988 yılında açılan baklava marketi, 1996’dan bu yana yeni yeri olan Metin Kasapoğlu Caddesi’nde hizmet veriyor.

Ünlüoğlu Yeşilbahçe Mah. Metin Kasapoğlu Cad. Narenciye Kavş No: 181/4. Antalya Tel: (242) 311 95 37

CEMİL BABA İzmir

Ünlülerin baklavacısı

İzmir İnönü Caddesi üzerinde 35 yılı geride bırakan Baklavacı Cemil Baba, bir aile şirketi. Tokatlı Çardak Ailesi tarafından kurulan mekanı Cemil Çardak ve oğlu Tuncay Çardak yönetiyor. Baklavalarının özelliği, Urfa’da özel olarak yetiştirilen koyunlardan elde edilen sade yağ kullanılması. Fıstık Antep’ten, ceviz Tokat Niksar’dan geliyor. Sayıları 10’u bulan baklava ustalarının en yenisi 20 yıllık bir geçmişe sahip. Müdavimleri arasında İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy gibi isimlerin yanı sıra bakanlar, milletvekilleri yer alıyor. Baklavanın yanı sıra su böreği ve kadayıf gibi diğer Türk tatlıları da satılıyor.

Cemil Baba İnönü Caddesi No: 201/A İzmirspor Meydanı, Hatay İzmir Tel: (232) 255 03 32

2 yorum :

  1. Lütfü konaklı11 Ağustos 2013 20:28

    Ankarada en iyi baklava nerede yenir diye sorarsanız size tavsiyem baklavacı hacıbaba olur burada baklava yemediyseniz hayatınızda hiç baklava yememişsindir

    YanıtlaSil
  2. ya antepte öle kaliteli baklavacılar varki onlardan hiç bahsedilmemiş yok hacıbabası bilmemnesi ben ankarada da baklava yedim antepteki o baklavaların yerini asla tutmaz .Antepte Koçak ,Çavuşoğlu,çelebioğulları,Güllüoğlu ,İnal Baklavacıları da çok çok iyi sadece imam çağdaş değil.

    YanıtlaSil

Sponsor Reklam

Genelsite.org Bizi Takip Edin