Sponsor Reklam
Ana Sayfa » , » Kahvenizi sütlü için

Kahvenizi sütlü için

Yazar By: Genelsite 25 Mart 2013 Pazartesi | 12:15:00

Sponsor Reklam
Kahve
Kahvenizi  sütlü  için
Kahve insan  sağlığı açısından bazı yararları olsa da aşırı tüketilmemesi gerektiğini biliyoruz

Kahveden çok, kahveye konulan yan ürünlerin zarar verdiğini belirten  uzmanlar bu yan ürünlerden doğal olmayanların tamamen zararlı olduklarını  kaydetti.

Kahveyle birlikte, süt, kahve kreması, kahve beyazlatıcısı ve süt tozu  kullanıldığını  bunlardan süt dışındakilerin insan vücudu için  tehlikeli maddeler içerdiğini öne sürüldü.

Kahve kremaları ve beyazlatıcılarda, sütle ”uzaktan yakından ilgisi  olmayan” katkı maddeleri bulunduğunu ileri süren uzmanlar, ”Süte yakın tadın  yakalanmaya çalışıldığı ürünlerdir. Katkı maddelerinin alerji yaptığı, kansere  yol açtığı, bağışıklık sistemi ve obeziteyle ilişkili gen dokusuna zararlı  etkileri olduğu yönünde halen araştırmalar yapılıyor. Ayrıca, açlık-tokluk hissi  veren hormonlarla teması üzerinde çalışılıyor” diye konuştu.

Kahve tüketiminde kullanılan yan ürünlerdeki katkı maddeleri arasında,  maltodekstrin, glikoz şurubu, melamin, soya proteinleri, laktoz ve gluten, sodyum  kazeinat ve asit düzenleyici tuzlar ve tam hidrojenize pamuk ve palm yağı gibi  maddelerin bulunduğu unutulmamalıdır

”Maltodekstrin, mısırdan elde edilir. Kullanım alanı çok geniş ve kahve  beyazlatıcılarının tümünde mevcut. Glikoz şurubu, kanımızda dolaşan şekliyle  şekerdir. Direk hücre içine girebilecek kadar küçük bir moleküldür. Ağızdan  alındığı andan itibaren sindirim süresi diye bir vakit kaybı yoktur, acilen kana  karışır. Başka kaynaklardan da alıyorsanız, sık ve fazlaca kullanımı, insulin  direnci, hipoglisemi açısından hiç de iyi niyetli değildir. Melamin, benim  çocukluğumda tabak yapımında kullanılırdı. Plastik türevidir, kanserojendir. Soya  proteinleri..Doğal soya tabiatta kaldı mı acaba? Laktoz ve gluten, tolerans  bozukluğu olanlar kullanmamalı. Sodyum kazeinat ve asit düzenleyici tuzlar,  tansiyonu hemen yükseltmez, ama 1 günde kullanılan doz arttıkça glikozun da bu  tuzların da etkisini tartışmaya başlayabiliriz. Tam hidrojenize pamuk ve palm  yağı, margarinin ta kendisidir. Bunu suda erir hale getirmek için de diğer bir  katkı maddesi olan ’emülgatör’ mecburen kullanılır. Topaklanma önleyici, aroma  verici...Derken, bu kahve beyazlatıcıları günde birden fazla kullanıyorsanız,  sağlık açısından güvenilirliğinin tartışılmasında fayda olabilir.”
       
Kadınlarda kemik erimesini hızlandırır
Tüketicilerin yan ürünleri kullanarak kahvenin acı tadını azaltmaya  çalıştığı  ”İlla kullanılacaksa da gerçek sütten elde  edilmiş süt tozları tüketilmeli”

Kahve tüketiminin kadınlar üzerinde daha çok zararlı olacağını öne süren  Uzmanlar, ”Kahve, kandaki kalsiyumun idrarla atılmasına neden  olduğundan devamlılığında, özellikle kadınlarda kemik erimesini hızlandırır. Bu  nedenle, kahveyi, içerisinde kalsiyum bulunduran sütle içersek, bu dengeyi biraz  da olsa korumuş oluruz”

Vücudun, gıdalarda bulunan kalsiyumun yarısını aldığını aktaran  30’lu yaşlardan itibaren, bu oranın yüzde 30’a düştüğünü vurguladı. Bu nedenle  faydalı minerallerin vücuttan atılımının azaltılması gerektiğine dikkati çeken , ileri yaş gurubunun buna daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Uzman Diyetisyen , vücuttaki mineral oranını düşürmemek için çay,  kola ve kahve gibi içeceklerin kontrol altına alınması gerektiğini anlattı.

Kahvenin zararlarını azaltmak için bazı alışkanlıkların değiştirilmesi  gerektiğine işaret eden uzman, şu önerilerde bulundu: ”Kahve, krema ya da beyazlatıcı yerine sütle içilmelidir. Acıyı azaltmak  için kahve oranı düşürülüp su oranı arttırılabilir. Kahveden vazgeçemiyorsanız,  kalsiyum içeren gıdalardan kalsiyum desteği yapılmalıdır. Mesela, sofrada yoğurt  eksik edilmemeli.”

0 yorum :

Yorum Gönder

Sponsor Reklam

Genelsite.org Bizi Takip Edin